1. Ingelogd blijven
  2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Wat is redelijk uurloon voor partner? (kind met PGB)

Auteur Bericht
Geplaatst: woensdag 28 Februari 2007 22:14
Mijn zoon heeft een PGB vanaf 1 maart. Wegens gebrek (momenteel) aan een ondersteunende begeleider wil ik mijn man een aantal uren uitbetalen. Hij brengt/ haalt en begeleidt onze toon een aantal keren p/week bij therapie.
Nu is mijn vraag: wat is een redelijk bruto uurloon voor een partner? Als onze zoon geen handicap had gehad, zou mijn man bij zijn baas meer uren werken, nu moet hij korter werken i.v.m. onze zoon. Hij verdient bij zijn baan redelijk veel bruto per uur en ik ben bang dat het zorg kantoor van een ouder niet zo'n hoog salaris aanvaardt.
Dus...wie weet wat kan?
Geplaatst: woensdag 28 Februari 2007 23:14
hoi, ik heb meer dan 50 ouders ondersteund met het pgb aanvraag: ik adviseer altijd om een uurtarief van 30 euro te hanteren. dat is voor ob een gemiddeld bedrag en niet een "vreemd bedrag". wat belangrijker is om hoeveel x je 30 euro aan je partner betaalt! nu ben je in de positie dat je geen begeleider hebt en die dus wel wilt zoeken. ik denk dat geld als inkomen van je kind erg snel wend... als je "terecht"de zorgvraag van je zoon zelf uitvoert en je "terecht"boven je salaris uit komt wat je al verdiende ben je hier binnen 3 maand aan gewend en kan je het niet meer missen. als je zorglast tevens hierdoor kleiner wordt en dat het je meer vrijheid geeft, je kind zich begeleidt voelt en jij het gevoel hebt dat het zo draagbaar is, kun je het zo laten en betaal je desnoods al het geld aan jezelf. maar waarschijnlijk wordt je zorglast maar iets draagelijker met het pgb. het geeft meer ruimte voor leuke activiteiten met je kind, je kan door het salaris wat je nu hebt betere voorzieningen voor hem kopen. maar waak er voor dat je wel het geld hebt maar niet even uit de sfeer kan, echt even ontlast wordt. en dat is dan ook mijn tweede tip, zorg er voor dat er altijd geld is dat je via een ander besteedt aan hem. en de beste hoeft niet de duurste te zijn. heb je de goede mix gevonden tussen draaglast en draagkrachtt, betaal dan aan jezelf al het pgb wat je over houd: nadat je de ander hebt betaald. het geld is bewust voor zijn problematiek samen gesteld. kun je goed uit de voeten met de helft door een ander, dan is de andere helft het loon voor je partner.
Geplaatst: woensdag 28 Februari 2007 23:21
ps. brengen en halen is geen zorgfunctie, de jeugdzorg of ciz zal het pgb niet willen besteden voor brengen en halen!
wel als je gewoon zegt dat je man je kind bij dagelijkse dingen moet begeleiden, dat klinkt voor het zorgkantoor heel anders. ze geven geen reis vergoeding. dus niet letterlijk het als een vervoersoplossing aandragen!
en het zorgkantoor kijkt zelden wat je letterlijk met het geld doet, het zijn er veel te veel om daar kritisch naar te kijken. het gaat vooral om sofi nummer of kvk nummer: hier sturen ze de belasting aanslag heen! wie krijgt de blauwe envelop. en niet verdacht of het wel klopt wie het verdient! je had toch recht op dit deel geld? dus wordt er verwacht dat je het besteedt, liever een euro teveel dan niet besteden! en niet wat is dat toch een bizar bedrag. ob is ob en of de gekke buurman dat nou doet of het meisje van 16 van de buurt. of dat vreselijk hoogdravende elite bedrijf wat 60 euro voor ob vraagt, het is jou keus en jou geld. als je maar verantwoorde zorg inkoopt en dat kan net zo goed, niet goed zitten met die andere opties.
Geplaatst: donderdag 01 Maart 2007 13:47
Alvast bedankt voor de reakties.

Ik heb ergens nog 30,00 gelezen, dus ik denk dat we dat maar gaan aanhouden.

Het is de bedoeling dat er iemand komt voor de uren dat mijn man het nu gaat doen, want op deze manier worden we nog niet ontlast. Dit is trouwens niet het enige wat we hebben, we krijgen zo meteen 5 mensen die voor hem komen werken (met zeer wisselende uurlonen), alleen dit stukje, daar hebben we dus nog niemand voor.
Het is trouwens niet alleen halen en brengen. Hij moet daar ook begeleidt worden. Zodra er iets gebeurt slaat hij onmiddelijk door en dan moet je er dus echt wel zijn om hem te begeleiden. Verder moet hij geholpen worden met aan en uitkleden.
Het is dus niet waar dat je hier geen PGB voor krijgt. Althans jeugdzorg heeft ons hiervoor PGb toegekend. Zelfs om dit 3x per week te doen en om hem 1x per week naar een sova curcus te brengen. En nog voor een aantal dingen. Ik heb een hele gedetaileerde lijst met PGB behoefte opgestuurd naar jeugdzorg en alles wat we wilde hebben we voor hem gekregen. Nu kennen ze hem daar persoonlijk, dus dat scheelt natuurlijk en snappen waarom we het vragen (heb nog 2 kinderen).
Gast Geplaatst: vrijdag 09 Maart 2007 17:06
Hallo,

Het uurloon van 30 euro :idea: per uur vind ik niet correct. :!: Als zzp die begeleiding biedt is het marktconform tarief, maar als salaris niet. In een familie-arbeidsrelatie is een bandbreedte voor zorg 14 tot 18 euro bruto per uur marktconform. Hiervan moet je dan ook nog eens 30% reserveren omdat er geen belasting of premie inhouding plaats vindt.
Verloning via SVB kan ook niet in een familie-arbeidsrelatie.

Harm
onafhankelijk PGB-adviseur
Geplaatst: vrijdag 09 Maart 2007 21:19
Beste Harm. Ik heb nog nooit van de regel gehoord dat je als inwonend familielid niet via de SVB betaald kan worden!?
Ik heb keurig een opting in regeling aangevraagd, en bij mij wordt alles netjes geregeld door de SVB.
Ik ben 'in dienst van mijn zoon' om het maar raar te noemen. Ik heb meerdere mensen die diverse vormen van begeleiding aan mijn zoontje bieden, en het bedag dat overblijft is 'mijn' salaris. Bij ons is dit helaas pure noodzaak, omdat ik gestopt ben met werken, omdat mijn zoontje teveel begeleiding en ondersteuning nodig heeft, en niet naar een naschoolse opvang kan. Uit financieel oogpunt is het dus helaas bittere noodzaak dat ik betaald wordt uit PGB, en het is iets waar ik niet echt blij om ben. Ik heb een uurloon van €15,00, dat vind ik dan nog redelijk.
Ik denk dat ieder voorzichzelf moet kijken wat hij wil betalen, zolang mendaar idd mee geholpen is, daar is het PGB tenslotte voor.
Geplaatst: zaterdag 10 Maart 2007 01:30
Beste Harm,

"Verloning via SVB kan ook niet in een familie-arbeidsrelatie"

Kun je me uitleggen wat je hier precies mee bedoelt?
Als je bedoelt dat je geen opting-in kunt toepassen op een overeenkomst van opdracht met inwonend familielid dan heb je het fout! Ik heb een overeenkomst met mijn zoontje en dit loopt via de SVB via opting-in. Loonheffing wordt dus ingehouden en ik krijg netto uitbetaald.
Als je bedoelt dat je geen recht hebt op ww, wia en ziektewet dan heb je gelijk, er is namelijk bij werken voor een inwonend familielid geen sprake van een gezagsverhouding, dus kun je geen arbeidsovereenkomt afsluiten en ben je dus niet in loondienst.
Dit laatste maakt je situatie vergelijkbaar met een zzp'er die zich ook apart moet verzekeren of voor eigen risico niet verzekerd is tegen ziekte of arbeidsongeschiktheid. Hierdoor ben ik van mening dat je zeker voor OB en AB jezelf als ouder of partner niet tekort moet doen en een uurloon van 13-18 euro wel erg aan de magere kant is.
Daarbij heb ik zelf gewoon gekeken naar wat ik zou verdienen als ik voor anderen zou werken (wat ik overigens ook doe naast de zorg en begeleiding van mijn zoontje) met mijn opleiding en ervaring en dan kom ik al aan minstens 20 euro per uur (en daar zijn dan nog niet de kosten van allerlei verzekeringen etc in verdisconteerd!) Ik denk dus dat je als ouder zeker mag kijken naar wat je in een vergelijkbare situatie bij een ander zou verdienen (zeker als je ervoor een baan of deels je baan opgeeft!!) op basis van opleiding en ervaringsjaren!
Geplaatst: vrijdag 16 Maart 2007 21:57
De SVB doet inderdaad ook inhouding bij partners. Ik heb er over gebeld. Ik heb ook zowel bij de SVB, als bij het zorgkantoor navraag gedaan over een geschikt uurtarief voor mijn partner, maar daar ben ik helemaal vrij in.
Ik vind 13-18 euro echt weinig. Mijn man werkt nu minder en zijn eigen uurloon ligt aanzienlijk hoger.
Ik betaal voor exact het zelfde werk (op een andere dag) een meisje van 18 jaar 15,00 bruto. Ik heb ook een buurmeisje in dienst van 15 jaar en die krijgt 7,50 (maar dat is gewoon thuis en meestal slaapt hij dan ook nog).
Hoeveel ik ga doen weet ik nog steeds niet, heb het nog even open gehouden op het contract.
Geplaatst: vrijdag 16 Maart 2007 22:02
Er zijn volgens mij weinig ZZP'ers te vinden die voor 30 euro per uur werken!
Een ondernemer is een deel van zijn/ haar tijd bezig met ondernemen en kan dus nooit een soortgelijk tarief hanteren als mensen die in loondienst zijn. Uit het uurtarief van een ZZP'er moeten de bedrijfskosten betaald worden, van werkruimte tot boekhouding, acquisitie (huisstijl, site, briefpapier, studiekosten, reiskosten, netwerkkosten). Die kosten bedragen bij kleine ondernemers soms de helft van hun omzet. Daarnaast moeten verzekeringen en pensioen geregeld worden. Een verzekering tegen ziek worden is praktisch onbetaalbaar, dus je zult geld moeten reserveren waar je van kunt leven als je korte tijd ziek wordt. Voor op de langere termijn is een arbeidsongeschiktheidsverzekering zeker verstandig, maar ik ken erg veel ondernemers die uit kostenoverwegingen niet een dergelijke verzekering hebben. Daarnaast wordt door mensen in loondienst wel eens vergeten dat een zelfstandige ook wel eens maanden weinig of geen werk kan heeft en nooit een doorbetaalde vakantie.
Een ondernemer zou daarom volgens belangenbehartigers ergens tussen minimaal 45 en 60 euro moeten zitten om afdoende voor zichzelf zorg te dragen en iets te verdienen van wat lijkt op werken in loondienst.

Voor een ouder ligt het heel anders, daarvoor is het zorgen voor hun kinderen geen activiteit in het kader van een eigen bedrijf. Daarom kan ik me voorstellen dat een ouder minder aan zichzelf betaalt dan een ondernemer.
Maar uitbetalen is wel erg goed en is in mijn ogen ook belangrijk.
Het is goed om op die manier erkend te worden voor je inspanningen.
Mij heeft het veel goed gedaan.
De hoogte van je eigen uurloon is uiteraard ook afhankelijk van de kosten van de rest van je PGB bestedingen. Logeerweekenden zijn heel erg duur (en ik heb er nog geen gevonden die aansluit bij mijn wensen).En geïnspireerd door deze berichten, ga ik het maandbedrag dat ik mezelf betaal, verhogen.

Supermam van een zoon van tien met ADHD
Geplaatst: zaterdag 17 Maart 2007 08:26
supermam ik ben het helemaal met je eens!!
pgb zorg leveren is serieus werk! weinig mensen realiseren zich als je het goed wil oppakken, kwaliteitszorg wil bieden en een goed lopende organisatie hebt dat je hier ook een nota tegen over hebt!
en aan jezelf uitbetalen als ouder geef ik 30 euro aan als richtlijn.
niet om het hoge bedrag want dat zegt niks: je kan jezelf 4x 1 uur per maand uitbetalen (120) je kan jezelf 4x 4 uren uitbetalen (500) maar bij een uurloon van 10 euro: 4x 6 uren (240) het uurbedrag zegt niks over het eindbedrag! maar je moet eerst de zorg van buiten af inkopen en wat er over is, kun je zonder schroom aan jezelf uitbetalen.
Geplaatst: zaterdag 16 Juni 2007 23:25
Hallo allemaal,

Ik lees inmiddels alweer een poosje op PZN, en wil toch iets kwijt.
Het uurtarief vind ik elke keer weer een probleem. Wat krijg je voor welk gedrag. Wij zijn opzoek naar OB en tijdelijk verblijf. (voor 7 jarige)
Zo kunnen wij eigenlijk niemand vinden die het wilt doen. Wit dan. Wel die in zwart opassen geintresseerd zijn of af en toe. Logeerhuizen zijn er overal. Maar allemaal een wachttijd van 3 tot 6 maanden. We staan inmiddels op div.lijsten bijna een jaar.
We zijn dus aangewezen op fam. die dit af en toe op kan vangen ten kostte van hun eigen bedrijf. En wij betalen hiervoor een kostendekkend bedrag. Maar geen overdreven uurtarief.

Wel hebben we een poosje via een gespecialiseerd bedrijfje iemand gehad. Voor 3 uren OB betaalde we 90 euro. Maar we konden niet veel meer dan oppassen verwachten. Eigen initiatief was er niet.
Al zou dit wel zo moeten zijn. Maar inmiddels komt wil ze niet meer. Nu hebben we een buurmeisje dat HAVO doet. Niet gespecialiseerd oid. Maar gewoon een duidelijke meid met ideetjes die bij het kind passen. Ze is wel wat jong. Maar haar geld drie dubbel waard. En heeft het gewoon in zich. En verwacht er niet eens geld voor.
We gaan haar dan ook niet langer zelf betalen, maar bieden haar een contract aan.
En het uurtarief. Dat passen we aan. Geen 90 euro voor 3 uur. Kunnen we ook een echte afgestudeerde begeleider/ster inhuren voor aangepaste muziekles oid.

Enne ook mijn man heeft een contract. Want minder werken kost geld. En hij verloont de mensen die we wel hebben.
En het PGB vragen we ook zelf aan. Want 1000 euro voor een aanvraag vonden we toch wel erg veel geld (van het PGB budget)

Ik vind het jammer dat Harm zich niet verder toelicht.
Een wat rommelig verhaal, maar ik wil het even kwijt. :lol:
Geplaatst: maandag 18 Juni 2007 20:50
Hoi ranaa,
Kijk hier eens, wellicht heb je er wat aan;
http://www.naarkeuze.nl/bcmsimages/Uitkomsten%20enquête%20tarieven.pdf
Groetjes Linda
Geplaatst: dinsdag 19 Juni 2007 21:21
Ik heb ondertussen mijn man al 3 maanden ingehuurd voor 20,00 per week. Betaal hem voor 4 uur p/w. Ook zijn salaris gaat via de SVB, net als al mijn andere hulpverleners.
Ik heb juist totaal geen moeite om mensen te vinden voor mijn autistische zoon. Ook kon hij zo bij 2 logeerhuizen terecht. Bij 1 is hij, met veel plezier, al 2 weekenden geweest.
Ik heb zorgverleners via Marktplaats. Er zijn juist heel veel studentes die wel wit willen bij verdienen. Je moet ze dan wel redelijk betalen. Vaak is het maar voor een paar uurtjes per dag.
Verder zijn er studenten buro's met (bijna) afgestuudeerde psychologie en pedagogiek studenten. Wij hebben 2 fantastische meiden voor studenten voor PGB.
Ik weet natuurlijk niet wat jouw kind heeft en misschien heb je dus niks aan mijn ideeen.
Geplaatst: dinsdag 19 Juni 2007 21:22
20,00 per week moet natuurlijk 20,00 per uur zijn.
Lenie Geplaatst: vrijdag 22 Juni 2007 09:28
Hallo Lind@
Als ik de koppelingslocatie in jouw berichtje kopieer naar de browser (hoop dat dit de juiste terminologie is) dan krijg ik een melding dat er niets gevonden wordt. Ik zou toch graag eens kijken op de site waar jij naar verwijst. Klopt het internetadres wel of heb je nog een andere tip om daar te komen?
alvast bedankt voor je moeite.
Geplaatst: zaterdag 23 Juni 2007 23:38
Hoi Len,
Als ik er op klik (met links) krijg ik gewoon de goede site te zien.
Dus ik weet niet waarom het jou niet lukt.
Vertel je het nog ff of het gelukt is?
gr. Linda
Geplaatst: vrijdag 29 Juni 2007 08:53
Hoi Len,
De site waar ik het vandaan had is Naar Keuze, dit bestaat ondertussen niet meer. Ik heb het overzicht ook ergens anders gezien. Ik ga even voor je op zoek...
gr. Linda
(verwijderd) Geplaatst: zaterdag 30 Juni 2007 16:10
Beste Harm ,

Ben echt verbaast over het tarief van 30 euro per uur dat je noemt voor een ZZP-er.
Hoeveel denkt een ZZP-er hiervan daadwerkelijk netto over te houden na aftrek van kantoor, administratie belastingen, premies, belastingen, reserveringen voor "slechte " tijden ed?? Ik werk momenteel als freelance trainer/ trajectbegeleider( HBO) Het berekenen van een tarief tussen de 60-75 euro als zelfstandinge is normaal in de branche.
Voor de beeldvorming : een ( LBO) opgeleide timmerman vangt als "onderaannemer "in bouw ( lees: zelfstandige ) krijgt 55 euro per uur excl. BTW. Natuurlijk moet hij zelf alles afdragen ed.

Wil je van het door jouw genoemde PGB tarief kunnen leven als ZZP-er, dan zal je dit dus wel moeten combineren met andere verdiensten die wat meer opleveren , lijkt me . Maar je hebt gelijk blijft een zaak van vraag en aanbod. De timmerman die s avonds in de zorg bijbeund als ZZP-er zal waarschijnlijk een ander tarief hanteren dan een HBO-geschoolde verpleegkundige. Of heeft iemand als ZZP-er andere ervaringen ?/.

Ik laat me graag op de hoogte houden.

Eric
Inge Geplaatst: zaterdag 30 Juni 2007 22:41
Hoi,

Ik lees nu al een tijdje deze discussie en zag regelmatig voorbij komen dat een zzp geen 30 euro kan vragen omdat hij/zij het daarmee niet red.

zelf ben ik het daar absoluut niet mee eens.
met 30 euro per uur red ik het prima.. ik kan geld reserveren voor slechte tijden.. mijn auto van de zaak rijden.. al mijn premies betalen en hou dan nog ruim geld over.

ik ken een hoop zzp ers die ook rond de 30 euro vragen.

ik vraag me eigenlijk af of er veel zzp ers zijn die veel meer vragen ( dus rond de 60 euro)

groetjes,
Inge
Geplaatst: zondag 01 Juli 2007 00:40
ik persoonlijk vindt prijzen vanaf 60 euro ook meer voor artsen en psychiaters! maar wat ik wel vindt is dat je verdienen mag naar wat je biedt. heb je een bij uitstek mooi en bijzonder pand, een goede secetaresse, vindbaar via mail en internet, koffie en noem maar op! dus meer dan waar voor je gewld en je klanten kiezen liever voor een paar uren hoge kwaliteit dan meer uren met minder service is dat de eigen keuze van de klant! maar wees eerlijk en realistisch. ga niet onnodig veel geld vragen.
Geplaatst: zaterdag 22 Januari 2011 20:40
Hallo, wij hebben net een PGB gekregen voor onze zoon 11 jaar met ADHD/PDD-NOS => hij zit op een gewone school => voor ons is alles en nieuw en we proberen de goede dingen te doen. We willen een deel van ons budget inzetten om mijn vrouw te betalen. Zij is minder gaan werken om bij onze zoon te zijn, als hij thuis is. Dan zit je in het spanningsveld wat is normale opvoeding en wat is extra. Kan iemand mij daar wat handvaten voor geven? Dus hoeveel uur is realistisch? hoeveel uur wordt geaccepteerd? Kan toerekening ook voor de weekenden/vakanties? of juist niet? Of juist meer? Moet je achteraf ook verantwoording afleggen van wat je hebt gedaan met het geld (naast hoeveel je aan wie hebt betaald)? Als dat zo is zou ik daar graag een voorbeeld van krijgen. Zoals jullie merken heb ik veel vragen, hopelijk heeft iemand met praktijkervaring wat antwoorden. Alvast dank!
Mariëtte Geplaatst: zondag 23 Januari 2011 13:45
--------------------------------------------------------------------------------

Ik denk bij het lezen van vragen op dit forum van zowel zorgverleners als zorgvrager dat men de oorsprong van het pgb als eerst moet leren begrijpen.
Het pgb is tot stand gekomen door de voorvechter Theo Zwetsloot.Dit om mensen met een beperking o.a meer eigen regie en dus vrijheid te geven.Zaak is dus dat men ook zelf het pgb beheert ,want jij blijft zelf verantwoordelijk voor de gelden.

Het pgb geeft vrijheid maar geeft ook verantwoordelijkheid,want je beheert gemeenschapsgelden.
Via stichting Per Saldo ,de landelijke vereniging voor budget houders,kun je cursussen volgen hoe je een pgb administratie voert maar ook als lid kun je alle vragen stellen die je tegenkomt.Dit is zeker in het begin niet eenvoudig maar met eigen inzet leer je steeds bij.

Ik denk dat je als zorgverlener en als budgetbeheerder alltijd moet kiezen voor een lidmaatschap bij Per Saldo.Daar kun je zeker rekenen op de correcte info.
Pim Geplaatst: zondag 23 Januari 2011 19:07
Beste Jacob,

Ik ga een poging doen uw vragen te beantwoorden:

:arrow: Hallo, wij hebben net een PGB gekregen voor onze zoon 11 jaar met ADHD/PDD-NOS => hij zit op een gewone school => voor ons is alles en nieuw en we proberen de goede dingen te doen. We willen een deel van ons budget inzetten om mijn vrouw te betalen. Zij is minder gaan werken om bij onze zoon te zijn, als hij thuis is.
:?: Dan zit je in het spanningsveld wat is normale opvoeding en wat is extra. Kan iemand mij daar wat handvaten voor geven?
:!: Enige tijd geleden heb ik daar een uitgebreide lijst van in handen gekregen met duidelijke richtlijnen wat per leeftijdscategorie gebruikelijke zorg is. Mocht u deze willen, stuur even een e-mail (even opzoeken via zoekmachines) en dan stuur ik u deze graag toe.

:?: Dus hoeveel uur is realistisch?
:!: Realistisch is de zorg die uw kind extra nodig heeft. Bij kinderen met PDD-NOS en ADHD is het vaak zo dat ze veel extra sturing nodig hebben en heel duidelijke structuren. Een kind van 11 komt meestal zelfstandig uit bed, kan het gehele ochtendritueel zonder actieve begeleiding doen (alleen af en toe eens navragen of zaken al zijn gebeurd) en zal dit veelal uit eigen initiatief doen, zij het met wat stimulans. Af en toe een opmerking om te stimuleren en controle of de taken goed zijn gedaan zijn voor een kind van 11 zonder handicap voldoende. Zo niet voor een kind van 11 met PDD-NOS/ ADHD. Die zal veel gestimuleerd moeten worden en gestructureerd. Die verliest gemakkelijk het overzicht en heeft veel behoefte aan structurerende en motiverende begeleiding.

:?: Hoeveel uur wordt geaccepteerd?
:!: Ga eens met een stopwatch bijhouden hoeveel minuten u bezig bent met dit ene kind. Doe het eens een hele week en trek daar per dag een minuut of 10 voor 's ochtends (voor roepen, stimuleren om zich te wassen, en brood klaarmaken) en 5 minuten voor 's avonds vanaf voor de rituelen opstaan + ontbijt en slapengaan.

:?: Kan toerekening ook voor de weekenden/vakanties? of juist niet? Of juist meer?
:!: Gemiddeld genomen bent u tijdens afwijkende dagstructuren in vakanties en weekenden veel meer tijd bezig met uw kind met handicap. Ook dat met stopwatch timen is geen slecht idee. U kunt dat eventueel enkele maanden later herhalen om te kijken of er verandering optreed.

:?: Moet je achteraf ook verantwoording afleggen van wat je hebt gedaan met het geld (naast hoeveel je aan wie hebt betaald)? Als dat zo is zou ik daar graag een voorbeeld van krijgen.
:!: Het is steeds meer gebruikelijk om bij een herindicatie een zorgleefplan bij te voegen. Dat is een plan waarin u uitlegt waar bij uw situatie vooral knelpunten blijven bestaan en hoe u deze denkt te kunnen oplossen of verminderen. Het is verstandig daarbij ook gebruik te maken van een ervaren professional die u naast veel tips ook hierbij kan helpen. Er zijn echter ook mensen die de vraag krijgen voorgelegd om ook extra verantwoording af te leggen bij het afrekenen van het bestede budget. U zult hierover tijdig bericht ontvangen. Als u zicht heeft op wat u normaliter met uw kind doet is het verantwoorden daarvan niet heel ingewikkeld.


Zoals jullie merken heb ik veel vragen, hopelijk heeft iemand met praktijkervaring wat antwoorden. Alvast dank!
:arrow: Naar ik mag hopen zijn uw vragen zo beantwoord. Mocht u nog meer vragen hebben laat het dan gerust weten.
Met vriendelijke groet,

Pim van der Most
MostCare
Gast Geplaatst: woensdag 16 Februari 2011 14:13
Hallo Ik zie hier een aantal zaken voorbijkomen inzake uurtarieven zzp-ers die ik toch echt eventjes recht moet zetten, er roept hier iemand dat een timmerman LBO nivo 55,- euro per zou kunnen factureren. dit is beslist niet het geval.
ik ben van beroep bedrijfskundig adviseur en werk al meer dan 10 jaar bij een middelgrote keten van Klusbedrijven. het gemiddelde uurtarief voor onze mensen in 2011 ligt tussen de 37,50 en 42 euro afhankelijk van de provincie waarin men werkt in de randstad liggen de tarieven ietwat hoger.
Wij werken voor vele grote landelijke opdrachtgevers zowel in de handel alsook instellingen en deze betalen niet meer dan 36 tot 38 euro per uur.
55 euro ex is dan ook een utopie. en geeft niet het juiste beeld.

mvg Mart
Geplaatst: woensdag 13 Juli 2011 17:15
Lijkt mij echt niet realistisch om bij élke PGB houder
minstens 35 euro per uur te vragen..
Ik heb zorgverleenster voor 3 uur per week..
Zij heeft meerdere klanten dus meer inkomsten
dan alleen mijn kind via het PGB..

Ik verdien zelf minder in loondienst
maar begrijp ik wel..IK hoef zelf verder
geen lasten af te dragen waar zij dat wel moet..
Zorgpremie betaalt iedereen, dus ook ik als "loner"..

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren.
We vinden je privacy belangrijk en beperken daarom het gebruik van cookies zoveel mogelijk.

Ik ga akkoord met het gebruik van cookies

Wil je meer lezen over ons gebruik van cookies en hoe je dat kunt aanpassen, klik dan hier. Lees ook ons privacybeleid.