1. Ingelogd blijven
  2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Blog » artikel

Gemeenten, omarm de ZZP’er!

27 Reacties

Heel veel handenNaar aanleiding van onze blog ‘De zin en onzin van bemiddelingsbureaus’ zijn er veel reacties binnen gekomen. Het is duidelijk dat dit onderwerp aardig wat teweeg brengt. Laten we voorop stellen dat er uiteraard bemiddelaars zijn die een goede service bieden en dat ze ook een waarde hebben. Namelijk het faciliteren van een goede zorgverlening, zoals klantwerving en planning, zodat de ZZP’er zich voornamelijk kan richten op het zorgen. De reden dat wij dit soort berichten plaatsen is ook om de inhoudelijke discussie te voeren over bemiddelingsbureaus en de thuiszorg in zijn algemeenheid. Juist in deze tijd van grote hervormingen is het belangrijk kritisch te kijken naar kosten en kwaliteit. Graag zetten wij de discussie in deze blog voort.

Wij vinden het namelijk bijzonder dat in een ‘markt’ waar steeds meer de nadruk komt te liggen op maatwerk en langer thuis blijven wonen, het zo moeilijk is om als ZZP’er direct cliënten te kunnen vinden. Je zou denken dat de ZZP’er juist een grote rol kan spelen in de ‘nieuwe’ thuiszorgmarkt. Flexibel en persoonlijk, wat wil je nog meer? Waarom pakt de Belastingdienst dan juist nu de ZZP’ers aan die via bemiddelingsbureaus werken? Daar zou op z’n minst tegenover moeten staan dat het ZZP’erschap in de zorg gestimuleerd en gefaciliteerd wordt door overheid en gemeenten.

Uit jullie reacties blijkt ook dat het moeilijk is om als ZZP’er bijvoorbeeld doorverwijzingen van een huisarts of een ziekenhuis te krijgen. Lucia geeft aan “niet op te kunnen boksen tegen de grote zorgorganisaties” waar ziekenhuizen mee samenwerken. De ZZP’er lijkt soms moeilijk om de bemiddelaar heen te kunnen. Het is moeilijk om zelf aan voldoende cliënten te komen, beaamt Mandy in een reactie op onze vorige blog. Zo ontstaat natuurlijk wel een situatie die niet helemaal wenselijk is, dat er namelijk een ‘verplichte’ aanmelding is bij een bemiddelaar en een vrije markt ontbreekt. Als dit de situatie is, waarom zijn die ZZP’ers dan niet gewoon in loondienst? Waarin verschilt het dan van het werken voor een thuiszorgorganisatie?

De Nationale Hulpgids is benieuwd hoe gemeenten hier mee om zullen gaan, aangezien zij na de decentralisatie verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de zorg. Zullen zij ZZP’ers helemaal buitenspel zetten en alleen gaan werken met gecontracteerde zorgorganisaties? Gaan zij ZZP’ers direct contracteren? Of komt de overheid met een oplossing voor diegenen die staan ingeschreven bij een bemiddelingsbureau? Het UWV verwacht dit jaar nog eens 20.000 ontslagen in de zorg- en welzijnssector (Zorgvisie, 26-02-2014). Vorig jaar zijn er ook al 20.000 ontslagen gevallen. Volgens de Telegraaf (04-03-2014) willen de gemeenten juist dat deze ontslagen thuiszorgers als ZZP’er aan de slag gaan. Maar hoe komen die dan aan werk? Wij roepen gemeenten op om de deur voor ZZP’ers open te zetten. Juist om maatwerk mogelijk te maken tegen lagere kosten.

27 Reacties

  • gwehkamp zei:

    "Waarom pakt de Belastingdienst dan juist nu de ZZP’ers aan die via bemiddelingsbureaus werken?"

    Omdat in het Kunduz-akkoord staat, dat dit enige honderden miljoenen per jaar moet opleveren.
    Ik kon mij indertijd niet voorstellen, dat dit bedrag verdiend zou worden met de m.i. minimale, toen bekende, maatregelen.
    Nu komt alsnog de duvel uit het doosje.

  • Jong-en-Aut zei:

    Het is jammer dat wij nu geen zzp-ers kunnen faciliteren doordat er een ware heksenjacht door de belastingdienst wordt gehouden.
    Kom zeker niet ten goede van de hulpbehoevende.
    Groet Sibbe van Jong-en-Aut.

  • marga zei:

    Een aanvullende vraag. Ik heb de afgelopen jaren gewerkt als ZZPer en ben van huis uit VERPLEEGKUNDIGE BIG geregisteerd ( vroeger Z- verpleegkundige) Nu heb ik gewerkt met clienten met een psychiatrische problematiek (autisme)
    Momenteel dien ik mijn Big registratie te herregistreren. Ik heb allerlei papieren ( contracyen/urenlijsten/Kamer van Koophandel enz ingestuurd.
    Men vraagt nu om te bewijzen dat ik op MBO3/4 nivo gewerkt te hebben. Ik heb geen collega,s/geen baas enz.
    Men wil dat ik nu een bijscholingscursus ga volgen bij het ROC.
    Totaal niet relevant en zeer ontmoedigend!

    Kent iemand dit probleem? E#n hoe doe je dit dan?
    Naast de Belastingdienst problematiek is dit een extra probleem die ZZPers doet ontmoedigen.
    Jammer, want het werk is zo leuk en zeer doeltreffend.

    Marga

  • monique verrijcke zei:

    in antwoord op Marga:
    ik ben ook Z-verpleegkundige en werk als ambulant begeleidster met mensen met psychische problematiek en/of niet aangeboren hersenletsel. De herkeuring van mijn Big is inmiddels geaccepteerd. Het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking wat we als Z-verpleegkundige deden is van hetzelfde niveau als hetgeen je nu doet. Sterker nog, iemand met een verstandelijke beperking heeft vaak ook andere problematiek: autisme, adhd enz. net als ieder ander.
    Succes met je herregistratie.
    Monique

  • Gwenda zei:

    en dat nu juist er een pilot is van de zorgkantoren om zzp ers in te zetten in de zorg .

  • Nynke zei:

    Er wordt een traject in gang gezet nl. ga werken als ZZP-er. Dit werd gepromoot tot en met. Je kan als ZZP-er 24 uur per dag klaar staan voor cliënten thuis. Je vult de thuiszorgorganisaties daarin aan. Cliënten kunnen thuis blijven wat fijn voor ze is en minder kost dan in een instelling. Het valt me op dat er zo vaak eerst bedacht en gehandeld wordt en dan pas uitgekristalliseerd waarbij er ineens allerlei problemen zijn die er niet zijn. Niemand neemt je in dienst, geen enkel risico voor hen en je betaalt je inkomstenbelasting en loopt alle risico's zelf. Waarom dan ZZP-er? gewoon omdat we gemotiveerd zijn om te werken, mensen willen bijstaan in hun ziek zijn en we zelf ons eigen geld willen verdienen met eigen regie en zodat we geen uitkering nodig hebben.

  • Louis Bervoets zei:

    Ik ben Louis Bervoets kandidaat voor lijst 11 Bervoets in Groningen en zet mij in om alle ZZP'ers in een coöperatie te stoppen waarin iedereen meedeelt. Wat je verdient komt in de coöperatie en daaruit wordt jij betaald. Geen afroming van je inkomsten en wat je doet voor de coöperatie, doe je ook voor jezelf, want jij bent onderdeel van die coöperatie. Ik ben ook zeer benieuwd hoe dit zich ontwikkelt Ik denk dat ondernemers en inwoners en gemeente hierin kunnen participeren ... faciliteren en ondersteunen.

    Het roer moet om.

  • Anita zei:

    Hierbij wil ik zeggen dat het niet alleen ZZP ers. Ik kan u een verhaal vertellen daar gaat u zeker van de stoel afvallen. Ik zal u hiermee niet mee lastig vallen, maar een ding is zeker. Welke vorm van ondernemerschap je doet. Ondernemerschap zorgt ervoor dat erg snel overal alleen voor komt te staan. Je mag in Nederland niet tussen wal en schip te komen vallen. Maar dat is een zware leugen. Ik wil weleens weten van andere ondernemers in welke vorm dan ook. Hoe ligt het allemaal met de clubjes zoals ondernemersplatform, gemeentes, belastingdienst enz. Hoe vaak wordt je van ene organisatie naar andere organisatie gestuurd en dan weer terug naar de organisatie, die je gestuurd. Dan wordt iets toegekend en dan vraag je wat je het kost en daarop geen antwoord meer over ontvangen. Of zeggen dat ze het dossier hebben doorgestuurd. En na 3 weken pleeg je een telefoon naar het bureau waarvan je weet dat het dossier moeten ontvangen. Dan wordt je gebeld dat hij het vandaag heb ontvangen. Dus 3 weken verloren en als eind resultaat is dat de andere organisatie je niet meer geloofd, omdat het 3 weken te laat is doorgestuurd en dan zelf nog 10 dagen erbij opnemen, terwijl al 25x heb aangegeven dat het een spoed oproep en dat er heel actie moet ondernemen. En weer geen tempo maken. Ik heb geleerd, als je zin wilt hebben, moet je gewoon niet wachten, maar iedere dag lastig vallen.
    Dus iedere dag communicatie leggen, anders wordt je vergeten.
    De brutale hebben de halve wereld. En de zzp zouden geholpen moeten worden, want anders wordt het erg druk van de organisatie Sociale Dienst. Dan krijgen de hulpbehoefde geen hulp en de zzp wordt de hulpbehoevende. Welkom in Nieuw Nederland

  • Gaitrie zei:

    Ben zo klaar met de belasting dienst.
    Doe met de pilot mee ,heb 2 eigen clienten.
    Heb ook een pgb client en werk via bemiiddelings
    Buro's.
    En toch mijn VAR niet gekregen.
    Wanneer krijgt iemand wel een VAR?

  • Rianne zei:

    Niet alleen via bemiddelings bureaus is het lastig te werken, maar ook wanneer je het zelf doet! hulpvragers lijken door al het gedoe ook voorzichtiger te zijn geworden. ik vraag me af wat de belastingdienst nou wil en hoe ze het willen als het al voor het oprapen ligt!!!

  • Piet zei:

    Veel mensen denken dat wanneer ze als ZZPér werken ze bijna tot geen belasting moeten betalen. Iedereen moet belasting betalen, ook de ZZPér. De ene ZZPér betaalt zich blauw aan belasting terwijl de ander bijna niks betaalt. Heb gemerkt dat juist deze mensen (die bijna geen belasting betalen) geen VAR-WUO meer ontvangen. Gelijke monniken gelijke kappen.

  • Doens Service in Zorg en WelZijn zei:

    Ik vind het prima dat de bemiddelingsbureau's aangepakt die als een verkapte werkgever werken. Hier blijft nl veel geld hangen en de werkers krijgen slechts een klein loon uitbetaald. Ja, dat is het jammere van deze bureau's. Zij bepalen de tarieven, maken rekeningen en verplichten je soms tot een cursus anders schrijven ze je uit. Hoe zo zelfstandig ondernemer (ZZP)!!

    En dan ervaar ik als kleine ondernemer dat ik het ook erg storend vind dat ik niet rechtstreeks zaken kan doen met het zorgkantoor. Ik ben verplicht als ik zelf klanten binnen haal om met een bemiddelingskantoor in zee te gaan. Dit steekt me tegen. Nu zijn er allerlei coöperaties aan het ontstaan die als tussenpersoon (om het zo maar even uit te drukken) willen dienen voor de kleine ondernemers (ZZP)en de gemeenten. Ze werken zonder winstoogmerk. Ik ben benieuwd of dit iets oplevert en of ik dan aan meer klanten kom? De tijd zal het leren!

  • Geert zei:

    Erg jammer wat er allemaal gaande is. Nederland met z'n bureaucratie op z'n best. Lijkt wel of mensen (lees belastingdienst en overheid) door alle regeltjes niet meer logisch en helder kunnen denken.
    Ik werk al bijna 8 jaar zowel voor een instelling in loondienst als voor mezelf als kleine zzp-er. dit is voor mij de ideale combi tussen vastigheid/zekerheid, flexibiliteit, inkomsten en motivatie/werkgenot. Aang!ezien ik ook gewoon een koophuisje en 2 kids heb, kan ik niet zomaar aansukkelen en uitkering trekken.
    Sterker nog, als mijn var (var-row dus geen wuo, haal de 1225 uur per jaar net niet) wordt afgepakt, moet ik ook mijn baas gedag zeggen. Ik heb een klein contract bij de baas, grote contracten geven ze niet meer af. Ze verdwijnen zelfs aangezien fulltimers niet flexibel en niet voor korte diensten ingezet kunnen worden. Dus dag var is dag werk en hallo werkloosheid. Lijkt me niet wenselijk voor de cliënten, niet voor mij, niet voor de uitkeringsinstanties en dus niet voor de algehele welvaart. Dag win-win situatie, hallo verlies-verlies-verlies situatie. Werken voor de baas is dan niet haalbaar met weinig onderbetaalde uren en geen uitzicht op meer uren.
    Zelf zou ik het liefst zonder tussenkomst van bemiddelaar werken. Om eerlijk te zijn blijven er per uur best wat euri's aan de strijkstok van het bureau hangen terwijl dit ten kosten gaat van inzetbare uren van de cliënt en van mijn inkomsten, terwijl het voor de zorg geen toegevoegde waarde heeft.... helaas maar wel begrijpelijk hebben cliënten en cliëntvertegenwoordigers meer vertouwen in de zorg als er een instelling tussen zit.
    Ik weet alleen niet of hier enkel var-wuo's worden afgepakt of ook var-row's. De belastingdienst bellen om te informeren lijkt me ook niet wijs. Je moet geen slapende honden wakker maken hebben ze mij ooit geleerd....... iedereen sterkte en succes met de ontwikkelingen!

  • Paula Zandstra zei:

    Helemaal mee eens over dat verkapte werkgeversschap. Zonde, een ZZP'er wil zelf bepalen hoe hij of zij werkt! Ook op welke manier en met welke formulieren. Kwaliteit borgen is natuurlijk wel nodig, maar er bestaat ook nog zoiets als marktwerking! En is elke ZZP'er niet uniek?

    Wij zijn bezig met een pilot, waarbij ZZP'ers die zich bezig houden met een specifieke doelgroep (ADHD en Autisme) zich aansluiten bij de (non-profit) Stichting, Stichting Klimkoord. Zij dragen zorg voor borging van de kwaliteit, klachtenregeling en expertisecentrum en voeren (als AWBZ erkende stichting) gesprekken met de gemeente om ook zorg te kunnen laten verlenen door de aangesloten ZZP'ers. Zelfs al heeft elke ZZP'er zijn eigen tarieven!

    Mijn mening: Laat die ZZP'er gewoon bestaan en bestaansrecht geven! Geen geld aan de strijkstok, maar meer geld naar de echte zorg!

  • Niels zei:

    ZZPérs in de zorg moeten sowieso blijven. Veel oudere ZZPérs tussen de 50-67jaar verdienen op deze manier hun inkomen. Ze werken wanneer het hen uitkomt en hoeven niet naar de sociale dienst toe. De overheid is voor participatie/meedoen dus geef deze oudere ZZPérs ook een kans om hun werk te blijven doen zoals ze dat wensen, relaxt. Geen enkele werkgever in de zorg neemt iemand van 50-67jaar in loondienst en deze ZZPérs willen helemaal niet meer in loondienst!
    In de politiek zijn ze ook niet allemaal even jong of onder de veertig, sommigen zijn zelfs rond de zeventig jaar.

  • marga zei:

    Nog een vraag aan Monique,

    Hoe heb jij dan je deskundigheid bewezen??? Wat heb jij allemaal ingestuurd?
    Zou je mij willen helpen door dit aan te geven?

    Marga

  • Karin van der Molen zei:

    Hallo

    ik ben ook Zzper maar da in de palliatieve thuiszorg ,vorige week was ik in de uitzending van Tros Radar te zien.
    Vandaag kreeg ik bericht van mijn accountant dat de rechter ons niet in gelijk stelt. Dus ik kan fluiten naar de VAR WUO en met mij nog vele meer. Moeten we hier nu maar gewoon mee accoord gaan?
    Of kunnen we ons als Zzpers in de zorg niet eens gaan bundelen? En iets gezamenlijk ondernemen we lopen allemaal tegen dit probleem aan .
    Wie doet mee ??
    Ik werk ook voor coöperatie maar dat ziet de belastingdienst ook als bemiddelaar.

    Niet alleen wij zijn het dupe maar ook de cliënten.

    Via facebook karin van der molen Harlingen kun je contact met me op nemen

  • Anita zei:

    Hoi Marga,

    Ik vroeg me hetzelfde af. Hoe heeft Monique haar deskundigheid bewezen? Mijn situatie is identiek aan de jouwe. Ik heb na jaren navragen en bellen met mensen van het BIG-Register uiteindelijk de moed opgegeven. Ik volg nu bij het Summa college in Eindhoven mijn scholing herregistratie BIG. (a € 2000,-). Zinvol als opfriscursus, maar erg frustrerend wanneer je merkt dat er met meerdere maten gemeten wordt... Ik probeer het toch maar positief te zien, maar gevoelsmatig is het echt geldklopperij en weten ze bij het register vlgs mij ook maar half hoe het zit met ZZP-ers als ons. Wanneer ik in 2015 geen BIG Registratie heb, is de kans om mee te kunnen dingen in de aanbesteding bij de gemeente waarschijnlijk helemaal nihil. Vandaar mijn keuze om toch de scholing te doen in 2014.

    Wat betreft het aansluiten bij een coöperatie; telt dit voor de belasting als 1 klant? Of hoe wordt dit beoordeeld?? .

  • Sandra zei:

    Een coöperatie wordt door de belastingdienst gezien als 1 opdrachtgever.
    Als deze coöperatie jou dus uitbetaald via gunning van de zorgverzekeraar, is er sprake van 1 opdrachtgever.
    Ik ben o.a. ook lid van een coöperatie die zich vooral richt op palliatieve zorg, en heb ook VAR problematiek ondervonden, dus ik weet hoe ze er naar kijken. Degene jou uitbetaald is volgens de BD jou opdrachtgever.

    Waarschijnlijk heb ik met Gods gratie de VAR WUO gekregen, al is dit met toevoeging 'niet via bemiddeling', maar ben niet gerust op de aanvraag voor 2015 straks... probleem is dat de BD stelt dat een zpp-er gewoon geen AWBZ zorg in natura kan doen. Hiervoor willen zij een loondienstverband. Daarnaast betalen zzp-ers verhoudingsgewijs toch wel degelijk minder premie en belasting dan in loondienst en ook dat is storend voor het spekken van de staatskas. Weet u de plannen voor beperking van de zelfstandigenaftrek nog? Ging niet door... maar is het niet linksom, dan maar rechtsom. Zo gaat dat.

    Ik ben het eens met Karin dat we ons moeten verenigen en van ons moeten laten horen totdat er een definitieve oplossing is. Maar als ik dan kijk hoe weinig handtekeningen er onder petities worden geplaatst, en hoe versnipperd het allemaal nog is... dan ben ik bang dat veel zpp-ers die nu wel een VAR WUO hebben, nog niet beseffen dat met elkaar een eenheid vormen en samenwerken echt noodzakelijk is.

  • Karin van der molen zei:

    Hoi Sandra, en iedereen die dit leest.

    Degene die ons hierbij w.s zouden kunnen helpen zijn de bemiddelingsbureaus maar helaas laten die ons maar wat aanmodderen.
    Jammergenoeg. Ik heb enkele gevraagd om een mail door te sturen naar de ZZPErs maar helaas willen/ kunnen ze dit door hun eigen omstandigheden niet doen?
    Volgens mij zijn we afhankelijk van elkaar en moeten we het probleem samen oplossen maar helaas denken zij er anders over ?

    Ik heb niet het bestand van de ZZPErs in dienst en zij wel.

    Het is echt belangrijk voor iedereen ook voor degene die nu nog wel hun VAR WUO hebben! Want die krijgen gewoon een naheffing volgend jaar is mij toegezegd bij de belasting dienst! Iedereen die voor detachering of bemiddeling werkt wordt nagekeken.

    Ik wil niet bang praten maar eerlijk zijn !

    Laten we verenigen
    Weet mail van collega's stuur dit dan door.

    Karin van der Molen Harlingen

  • WAM van Loenen zei:

    Waarom kiezen voor ZZP’ers of (gecontracteerde) zorgorganisaties? De allerbeste pgb ervaring hebben wij met particuliere zorgverleners via opting-in via de Sociale Verzekeringsbank. Goedkoop en goed. De Sociale Verzekeringsbank houdt de loonheffing in en zorgt voor de verzekeringen bij ziekte. De zorgverlener ontvangt netto.

  • Dolly zei:

    @ mijnheer Bervoets,

    Waarom maakt u zich niet hard voor contractering van een ZZP-er? Bij een coöperatie komt er weer een loket, voordat er een zorgverlener komt!
    En ik ben het met Sandra eens, als ZZP-er zit je bij een coöperatie qua belasting niet goed!!!

  • Karin van der Molen zei:

    Meneer van Loenen dit wat u doet werkt niet in de palliatieve thuiszorg kan alleen bij chronische zorg ziekte !

    En daar werk ik niet in ieder zijn keus

  • Leontien zei:

    Wat een complexiteit, het word steeds moeilijker en ingewikkelder om als ZOZ/zzpér te blijven werken. Ik heb particuliere klanten maar daarnaast ook meerdere bureau's waar ik ingeschreven sta. Het maakt dat ik enorm moet zoeken om mijn agenda goed te plannen. Echter jammer doordat het PGB steeds minder word en mensen hierin niet goed begeleid worden vanuit de zorgkantoren wat voor mogelijkheden er zijn....om je eigen zorgverlener te benaderen. Echter zou het een idee zijn als het zorgkantoor een bestand heeft met zzp'ers deze geeft aan de klant zodat ze kunnen kiezen?? Of aangeven welke optie's er zijn en de zorgvrager/ klanten zelf kunnen kijken wat aansluit...

    Ik probeer enorm te ontwikkelen en te kijken naar mogelijkheden ik hoop dat ik gewoon als ZZP'er/ZOZ aan het werk kan en mag blijven van de belasting dienst....

  • Louis Bervoets zei:

    Dolly ik heb je vraag inmiddels beantwoord, maar wil hier nog wel even op ingaan. Waar ik op aanstuur is: Veel zorg en andere werkzaamheden gaan richting gemeente. De gemeente krijgt minder geld. De enige optie in mijn ogen is dat de ZZP-er, maar ook alle andere kleine zelfstandigen ... samen een coöperatie opzetten, waarin iedereen gewoon voor elkaar kan werken. De winst verdeel je gewoon onderling en je vangt elkaar op in tijden van nood. iedereen samen met elkaar. Waarschijnlijk als je allemaal niet het onderste uit de kan wil halen aan winsten, kan je reserves opbouwen voor slechtere tijden. Voor iedereen. Het is je eigen coöperatie. Je betaalt samen die belastingen. Natuurlijk moet je samen hierover uitgebreid vooraf spreken en op elkaar kunnen vertrouwen. Hiervoor houden wij al jaren huiskamerbijeenkomsten volgens een bepaalde methode, voordat je kunt samenwerken. je weet dan wat je aan elkaar hebt.

    Zo wil ik graag dat in de wijken de plaatselijke zorgverleners misschien zelf een coöperatie opzetten samen en/of dit doen met alle wijkbewoners. Zij zullen toch ook eens zelf zorg moeten hebben. De regie is bij de bewoners zelf en de gemeente en ondernemers participeren hierin. De gemeente door te faciliteren en geld te geven ter ondersteuning met uiteindelijk de bedoeling dat deze coöperatie zelfstandig kan functioneren en de ondernemers kunnen ook in voor hun slechte tijden gedragen worden door de coöperatie. de inwoners kopen ook bij deze ondernemers en deze ondernemers steunen ook financieel de coöperatie. de gehele opzet heeft als doel samenwerken, verbinden en stabiliteit creëren in je leven en in je toekomst. Want de overheid en belastingdienst gaan steeds meer bezuinigen. Ik denk niet dat bezuinigen de oplossing is.

  • Dolly zei:

    @ Dank je wel voor je reactie Louis,mooi en ambitieus plan, succes ermee!

    Ik blijf geen voorstander van een coöperatie.

  • monique zei:

    antwoord aan Marga:
    Ik heb zoals je moest invullen op het aanvraagformulier alle uren opgeteld (via mijn agenda's) die ik heb besteed aan cliënten, scholing, bedrijfsvoering enz...Verder de kopieen waarom werd gevraagd en wat ik niet meer precies kan herinneren wat dit allemaal was. Het is lastig om via deze communicatie uit te vinden waar de verschillen nu zitten. Misschien omdat mijn werksituatie de afgelopen 5 jaar hetzelfde is geweest en ik steeds als ZZP'er in die jaren heb gewerkt en veel scholing heb gevolgd. Ik hoop dat het allemaal lukt en wens je veel succes.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren.
We vinden je privacy belangrijk en beperken daarom het gebruik van cookies zoveel mogelijk.

Ik ga akkoord met het gebruik van cookies

Wil je meer lezen over ons gebruik van cookies en hoe je dat kunt aanpassen, klik dan hier. Lees ook ons privacybeleid.