Steeds meer thuiszorg voor dieren
Het is er door. Ooit begon men bij Humanitas in Rotterdam in te zien dat ouderen moeilijk te scheiden zijn van hun dieren. Nu is het al zo ver dat thuiszorg voor dieren schering en inslag wordt.
Waarschijnlijk was het eerste initiatief in Den Helder maar niet lang daarna kwam het idee ook in Limburg op. Thuiszorgorganisaties gingen samenwerken met organisaties voor dierenopvang. Ouderen of mensen die in het ziekenhuis belanden, hebben tijdelijke zorg voor hun huisdier nodig maar ook gehandicapten of chronisch zieken kunnen soms thuiszorg voor hun huisdier krijgen. Nu is er ook op landelijk niveau een thuiszorgorganisatie voor huisdieren opgericht. De thuiszorg voor dieren kan ingeschakeld worden als het baasje niet meer in staat is de kattenbak te verschonen of de hond uit te laten of de kooi van de cavia's te verschonen, noem maar op. Zelfs een eigenwijze papegaai wordt goed verzorgd. Aan deze vorm van thuiszorg bestaat heel veel behoefte. Baasjes willen liever niet scheiden van hun huisdier omdat ze niet weten waar het dier terechtkomt en..voor hun eigen comfort.
Klinkt goed, dieren hebben een bewezen therapeutische werking. Ik vraag me wel af hoe dit betaald gaat worden.
Jolanda
Ik zie het al voor me: Leuk als een oudje naar het ziekenhuis moet en de krokodil of de slang of dergelijke "ingewikkelde dieren" in het terrarium moeten door de thuiszorg worden verzorgd. Zijn de verzorgers dan de dames die de gebruikelijke thuiszorg verrichten of zouden de medewerkers van de dierenthuiszorg als "gladiatoren" zijn opgeleid....???
Heel goed initiatief!!!!
Mensen met een beperking leveren al zo veel in tegen over een gezond mens.
Het huisdier is heeft een belangrijke toegevoegde waarde:
-verantwoordelijkheid
-liefde
Met een huisdier ben je niet alleen, het is zo belangrijk.
Ik zou niet zonder kunnen, moet er dan ook niet aan denken dat er een dag zal komen dat ik mijn dieren niet meer kan verzorgen en ze daarom weg moeten............
Iedere dag een ommetje maken, eten geven, borstelen noem maar op.
het houd mij bezig en op de been!!
Ik vind het triest dat dit nodig is. Is er dan niemand van de kinderen of misschien de buren die 1 of 2 x per dag even langs kan gaan om eten te geven e.d.? Of op de hond passen? Event. tijdelijk naar een asiel? We leven wel in een land waar wel héél veel geregeld moet zijn. Thuiszorg voor degene die het nodig heeft: graag. Maar voor het dier vind ik deze regel te ver gaan. Voor hulphonden en blindengeleidehonden mag hierbij een uitzondering worden gemaakt. Die zijn goed opgeleid en duur en dat deze hun werk goed kunnen blijven doen als de baas of bazin weer thuis komt vind ik zeker noodzaak.
M.vr.gr. Annet Mos
Beste Annet,
Als ik overdg naar buiten kijk zie ik niemand.
Iedereen is hier werken, nieuwbouwwijk!
En mijn enige aanspraak zijn mijn beesten, ze troosten mij, geven warmte, een knuffel een lik.
De dag dat ik niet meer voor ze zorgen kan die ik met angst en beven tegemoet.
Ik kan en wil niet zonder ze.
Hier ga IK, geen premie voor afdragen. No way !
Straks krijgen we ook ''thuiszorg'' voor planten en bloemen...
Er is een grens en dat is, wie betaalt bepaalt. Dieren betalen geen zorgpremie. Wie thuiszorg voor dieren wil moet maar extra zorgpremie gaan betalen of zich apart hiervoor laten verzekeren !!!
Men moet niet verwachten dat de gemeenschap ALWEER hiervoor moet opdraaien.
Straks krijg je zoiets (scheefgroei) dat de ene groep altijd maar moet betalen voor een andere groep die alles maar gedaan KRIJGT. Er is dan slechts een groep die van alle zorgpremies/zorggemakken profiteert. De rest doet niets anders dan betalen, betalen, betalen.
Een verzorgende is er niet om honden en katten te ''wassen'' en te verzorgen.
Ken heel wat mensen die om uren zitten te springen die ze maar niet kunnen krijgen, terwijl ze dat hard nodig hebben. Mensen met volledige geamputeerde ledematen etc. hebben recht op uren en geen hond, kat of papegaai etc.
Voor zorg voor dieren huur je maar zelf een DIERENVERZORGER in, punt!
Het moet niet te gek worden, want dan betaalt niemand meer hun zorgpremie.
Anneke en Peter,
Wellicht doet de mens mét huisdier geen beroep op een zwaardere vorm van zorg?
Het huisdier houd deze mensen op de been!
Mensen knappen ook sneller op mét huisdier
In het artikel is ook niets te lezen hoe het bekostingd word.
Wellicht de o zo belangrijke vrijwilliger?
Asiels draaien ook grotendeel op vrijwilligers.
Ik vind dit alleen maar heel erg goed.
Dieren zijn voor mensen en zeker ook oudere mensen een heel belangrijk iets, waar ze niet zonder kunnen. Lees ook de reactie hierboven van Roos en zo zijn er zeer velen. Het houdt ze ook langer zelfstandig en dieren geven heel veel liefde, voor een aantal mensen vaak de enige liefde die ze krijgen. Het is vaak het enige blijde in hun leven en waar ze nog voor willen leven.Dus ik juich dit initiatief alleen maar toe.
Tip :
Elke gemeente heeft een welzijnsloket : mantelzorgers en vrijwilligers. Er is beslist wel een vrijwilliger te vinden die de verzorging van hond/ poes/ cavia noem maar op zich wil nemen.
ik denk dat die thuiszorgorganisaties op wat voor manier ook hun klanten dan maar op die wijze willen behouden. en je betaalt ervoor.. let maar op!
Neem contact op met je gemeente... of spit het welzijnsloket eens uit van je gemeente !
Inderdaad, vandaag een oproep in het huis aan huis blaadje om vrijwilligers te werven voor verzorging van huisdieren van gehandicapten of ouderen die het zelf niet meer kunnen.
SUPER!!!!!!
Dus Anneke en Peter, jullie hoeven helemaal niets te betalen.
Maar wellicht dat jullie de kwetsbare en hulpbehoevende mede mens vrijwillig willen helpen?
Kost niets....
Zou een heel symphatiek gebaar zijn.
Ik ga het doen.
Want ondanks mijn beperkingen en drukke agenda ga ik daar in investeren!!!!!!
Niemand hoeft zijn maatje te missen, als het aan mij ligt.